|
...În căutare de informaţii noi despre darts pe internet am descoperit un articol "funny", ca să zic aşa, după cum urmează:
"Nu ai nevoie de arc. Două săgeţi, un perete, o tablă şi gata! Jucăm darts! Nu există restricţii de vârstă, greutate sau sex. Îl poţi juca să te relaxezi sau antrenându-te să ajungi profesionist!
Atât o activitate competitivă profesională, cât şi un joc tradiţional din puburi, darts a devenit unul dintre cele mai populare jocuri sportive. De ce? Reguli simple, echipament ieftin şi multă distracţie. Îl poţi juca acasă, în garaj, în cluburi, la muncă sau chiar la grătar, cu prietenii. Ai în faţă o ţintă circulară, numerotata. Tu aruncă, îţi zic eu cât punctezi!
273 de cm ACEASTA ESTE DISTANŢA REGULAMENTARĂ DE LA CARE TREBUIE SĂ ARUNCI SĂGEŢILE
...
Pentru a afla câştigătorul se foloseşte o minitabla, pe care se scriu cu cretă punctele acumulate. Dar să vedem cum... Cele două cercuri ce intersectează secţiunile pot dubla (cel exterior) sau triplă (cel interior) numărul care le corespunde. Mijlocul tablei se numeşte Bull's eye - ochiul taurului - şi valorează 50 de puncte, iar cercul verde ce îl delimitează, 25 de puncte. Pentru începerea jocului este nevoie de minimum doi jucători sau două echipe. Săgeata aruncată cel mai aproape de Bull's eye începe seria aruncărilor. "Înarmat" cu trei săgeţi, fiecare jucător beneficiază de trei aruncări într-o rundă.
Sfat: Nu e un joc pentru copii! Vârful săgeţilor poate fi din oţel şi este extrem de ascuţit. Dacă eşti începător şi te-ai hotărât că vrei să înveţi acasă, protejează-ţi pereţii punând în spatele tablei de darts o placă de lemn!"
...
Aruncatul săgeţilor poate fi o excelentă metodă de redresare la birou. Ai grijă însă unde fixezi tabla de Darts! În niciun caz n-o pune pe uşă."
Citiţi întreg articolul AICI, e cam din 2009 :)
0 pareri:
Parerea ta conteaza !